Feit of Fabel?

In de beauty industrie zie je een hoop voorbij komen op het gebied van huidverzorging. Talloze informatie wordt zonder pardon op het internet geslingerd. Maar wat is nu waar en wat is een fabeltje? De meest voorkomende uitspraken heb ik op rij gezet.

Lees meer »

K-Beauty

Wellicht heb je weleens het woord K-Beauty voorbij zien komen. Wat is K-Beauty?Het is hét geheim (en echt eentje waar ik warm voor loop) om je huid te laten stralen alseen discobol! Een simpel crèmetje volstaat niet, want nee, K-Beauty a.k.a. Korean Beauty,is een skincare routine die uit minimaal 10 stappen bestaat!

Lees meer »

Soorten Reiniging

Zodra je besluit om je huid (beter) te gaan verzorgen, ga je vol enthousiasme naar de winkel. Je hebt gelezen dat je goed moet reinigen. Dat is stap 1 van je huidverzorging. Met een glimlach sta je voor de schappen, maar dat vergaat je al gauw. Er zijn zoveel verschillende soorten reinigers. Wat is nou het verschil en hoe weet je wat je moet hebben? Reinigers bestaan altijd uit 2 stap. Stap 1 is je eerste reiniger voor het verwijderen van make-up en vuilresten. Voor effectief resultaat wordt aangeraden om met 2 verschillende soorten reinigers te reinigen. Stap 2 haalt de laatste vuilresten weg en stelt de PH-waarde van je huid weer op orde. Reinigen is echt het allerbelangrijkste van huidverzorging. Zonder reinigen heeft alle andere verzorging geen enkel effect. Door te reinigen verwijder je de dode huidcellen en staat je huid 'open' voor werkstoffen. Daarnaast vertraagd reinigen huidveroudering. Ook al gebruik je geen make-up, vuilresten in de lucht/blauw licht van je telefoon/uv-straling bevatten vrije radicalen en zorgen voor huidveroudering. Reinig daarom 2x per dag. 2x? Jazeker, zowel in de ochtend als avond.

Lees meer »