K-Beauty

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 21:55

Wellicht heb je weleens het woord K-Beauty voorbij zien komen. Wat is K-Beauty?
Het is hét geheim (en echt eentje waar ik warm voor loop) om je huid te laten stralen als
een discobol! Een simpel crèmetje volstaat niet, want nee, K-Beauty a.k.a. Korean Beauty,
is een skincare routine die uit minimaal 10 stappen bestaat!

Get The Glow

Begin met het dunste product en eindig met de dikste.

Here We Go 

1. Oogreiniging
Een delicaat stukje huid die vraagt om speciale verzorging. De huid rondom je ogen is zeer dun en moet dus goed verzorgd worden! 

2. Dubbele reiniging
Pak 2 verschillende soorten reinigers. De eerste is altijd op oliebasis. Mix dit product met wat water en voila, je make-up en viezigheid verdwijnen binnen no time. Even afspoelen en klaar. Olie laat helaas wel een waas achter en daarom is de tweede altijd eentje op waterbasis. Gebruik hiervoor een schuim of een lekkere reinigingsgel. 

3. Exfoliëren
Een dieptereiniging voor het verwijderen van je dode huidcellen. Kies een exfoliant met een fijne korrel of gebruik oplosbare peeling. Daarnaast kun je ook nog peeling pads gebruiken. Gemaakt van siliconen en zacht voor je huid. Let altijd goed op wat voor soort exfoliant het is! Een te grove korrel beschadigt de huid en veroorzaakt ontstekingen.

4. Toner
Haalt de laatste vuilrestjes van je huid en brengt de PH-waarde van je huid weer op orde. 

5. Essence
Half way there! Essence is een lichtere vorm van een serum. Een serum werkt 4x sterker dan een normale crème. Een essence 2x.

6. Oogcrème
"Is dat echt nodig?" wordt mij vaak gevraagd. Yes m'am!! Bescherm deze delicate huid goed. Andere producten zijn te sterk om te gebruiken rondom je ogen en zullen veelal gaan irriteren. Smeer daarom eerst oogcrème. Oogcrème bevat speciale werkstoffen geschikt voor je oogpartij en vertraagd het verouderingsproces.

7. Serum/ ampul
Herinner je je nog de essence? Nou, een ampul werkt tot 8x sterker. Note: Een ampul gebruik je in kuurverband voor de maximale duur van 10 dagen achter elkaar. Een serum is dagelijks te gebruiken.

8. Masker
Kies er eentje geschikt voor jouw huidtype. Voor extra effect gebruik je hiervoor plastic folie.
Hierdoor gaan je poriën open staan en heb je extra resultaat. Vergeet niet om gaten te prikken voor je mond en neus, adem halen is ook belangrijk. 

9. Moisturizer
Deze hele routine is natuurlijk zinloos als we het niet afsluiten met een moisturizer. Hydratatie is 1 van de belangrijkste dingen binnen huidverzorging. In onze huidige samenleving hebben we met zoveel straling te maken, dat een moisturizer echt een MUST is. 

10. SPF
Last, but not least, een zonbeschermingsfactor. De zon is ontzettend schadelijk voor je huid. Helemaal nu onze ozonlaag steeds dunner wordt. Smeer dan ook dagelijks met een SPF. Ook in de winter :)

Dit was de K-Beauty skin routine!! Wordt een echte huidexpert and try it out yourself. Bye beauties. <3 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.