Het verschil tussen een dag, -nacht & 24-uurs crème

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 17:23

Vaak gebruiken mensen diverse crèmes door elkaar, omdat het niet helemaal duidelijk is waar het voor dient. Kort door de bocht: Een dagcrème beschermd en een nachtcrème verzorgd. Niet helemaal waar natuurlijk, maar daar gaan we zo wat verder op in.


Dagcrème

In het dagelijks leven hebben wij met zoveel invloeden van buitenaf te maken. Denk hierbij aan luchtvervuiling van verkeer, zonnestralen, maar ook het blauwe licht van onze smartphone of laptop. Al deze ‘vrije radicalen’, zoals dat zo mooi heet, zorgen voor huidveroudering en vervuiling. Door een dagcrème te gebruiken, ontstaat er een soort schild die al deze invloeden afstoot en je huidcellen helpt beschermen.

Daarnaast hydrateert een dagcrème ook altijd. Vanaf het moment dat het zonnetje wat hoger aan de hemel staat, is het belangrijk om een dagcrème met een zonnenfactor te gebruiken. Zo is je huid goed beschermd overdag!

 

Nachtcrème

Een nachtcrème is vaak wat lastiger smeren dan een dagcrème. Dit heeft er mee te maken dat een nachtcrème rijk is aan werkzame stoffen. Het percentage ligt hier hoger dan in een dagcrème. ’s Nachts is je lichaam hartstikke druk! Zodra wij in slaap vallen, worden de huidcellen vernieuwd. Je bloedcirculatie is hoger dankzij bepaalde hormonen, waardoor voedingsstoffen getransporteerd worden naar de cellen. Het is daarom aan te raden om extra verzorging, zoals een serum, vooral ’s nachts te gebruiken. Dan heb je het meeste effect van je producten. Een goede reden dus om lekker op tijd naar bed te gaan. Van slapen wordt je mooi.

 

24-uurs crème

De naam zegt het al: Een crème voor 24 uur! Dit betekent niet dat je maar 1x per dag het product hoeft te gebruiken, maar wel dat het een dag én nachtcrème in 1 is. Je gebruikt dit product dus zowel in de ochtend als in de avond.
Omdat een 24-uurs crème bescherming moet bieden en tegelijkertijd voedend moet zijn, is het geen geschikte crème voor huidjes die veel aandacht vragen. Is jouw huid goed in balans? Dan is een 24-uurs crème super handig. Overdag wordt je beschermd en ’s nachts wordt je huid goed gevoed.

 

Tot slot:
Alles valt en staat met goed reinigen. Reinig je niet? Dan smeer je je crème slechts op een laag dode huidcellen en heeft het geen enkel effect. Een goede reiniging is de sleutel tot succes. Maar welke soorten reiniging zijn er? Lees het in de BLOG ‘soorten reiniging’ .

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.