Feit of Fabel?

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 17:01

Feiten & Fabels

In de beauty industrie zie je een hoop voorbij komen op het gebied van huidverzorging. Talloze informatie wordt zonder pardon op het internet geslingerd. Maar wat is nu waar en wat is een fabeltje? De meest voorkomende uitspraken heb ik op rij gezet.

 

Bij extra veel drinken, raakt je huid goed gehydrateerd  -  FABEL

Indien je altijd te weinig drinkt, zal dit zeker invloed hebben op je huid. Maar dit heeft vooral effect op je overige organen. Alles wat wij drinken, zal hoofdzakelijk eerst naar je essentiële organen gaan. Daarna wordt er vocht opgenomen voor het verwerken van je voedsel en wordt het gebruikt voor zuivering van je lichaam. Er gaat dus echt maar een heel klein percentage naar je huid. En dit is zo weinig, dat extra drinken niet gaat helpen. Wat dan wel? Verzorgingsproducten met hyalorunzuur!

 

Met een goede anti-aging crème verdwijnen mijn rimpelsFABEL

De grootste leugen die je voorbij zal zien komen op televisie, is dat een crème je rimpels laat verdwijnen. Dit is per definitie onmogelijk. Wat doet een anti-aging dan wel? Dankzij de rijke ingrediënten, kan een anti-aging crème wél het verouderingsproces vertragen. Helaas starten veel mensen vaak 20 jaar te laat met een anti-aging crème. Onze huid breekt collageen al af vanaf ons 21e levensjaar. Het verzorgen van je huid kan daarom niet vroeg genoeg beginnen!

 

Reinigen is de belangrijkste stap binnen huidverzorging FEIT

Als we diep zouden inzoomen op de huid, dan zal je zien dat je zonder reinigen al je producten op een laag vuil en dode huidcellen smeert. Zo heeft geen enkel product nut. Reinigen is daarom de belangrijkste stap. Mits je de juiste reiniging gebruikt. Vaak worden te agressieve producten gebruikt, wat nog meer onzuiverheden veroorzaakt. Vraag gerust om advies.

 

Mijn voeding bepaalt hoe mijn huid eruit zietFEIT

Voeding bepaalt niet alles, maar wel heel veel. Groenten en fruit bevatten veel antioxidanten, zink en selenium. De ingrediënten voor een mooie huid. Pas op met suiker en teveel vlees. Ons vlees bevat veel antibiotica, wat invloed heeft op onze huid. Dit zorgt vaak voor kleine huid ontstekingen zoals acne. Veel kleine pukkeltjes op je voorhoofd? Laat alle zuivel eens staan. Je zult zien dat je huid er van op knapt.

 

 

Je kunt beter kokosolie dan een crème op je huid smerenFABEL

Producten zoals kokosolie en babyolie geven voor je gevoel een gehydrateerd effect. Niets is minder waar. Kokosolie bevat veel grotere moleculen dan onze eigen huid en kan dus onmogelijk opgenomen worden in de huid. Door kokosolie op je huid te smeren functioneert het als een stuk plastic. Gevolg: een nóg drogere huid. Indien je een droge huid hebt, kies dan voor een olie die wel opgenomen wordt. Zoals argan of jojoba-olie.

 

Slapen is goed voor je huidFEIT

‘S nachts regenereert je huid. Dat betekent dat je huid zich hersteld. Overdag heeft de huid met veel factoren te maken die zorgen voor huidveroudering. Denk aan straling (computer/telefoon), uitlaatgassen, zon, etc. Wanneer je slecht of te weinig slaapt, zal dit snel zichtbaar zijn aan je huid. Je huid krijgt onvoldoende de tijd om te herstellen. Je wordt dus kort gezegd sneller oud van weinig slaap.

 

 

Van make-up raakt je huid verstoptFEIT/FABEL

Feit & fabel in één! Vroeger werd álle make-up op oliebasis gemaakt. Gevolgen waren verstoppingen, irritaties en ontstekingen. Tegenwoordig kun je make-up op zowel olie- als waterbasis krijgen. Indien je een vettere huid hebt en gevoelig bent voor irritaties, is het verstandig om make-up op waterbasis te gebruiken. Daarnaast moet je altijd een basis hebben (zoals je dagcrème) en met schone producten werken. Een gebruikt sponsje kan bacteriën bevatten en zo weer op andere plekken ontstekingen veroorzaken.
Voor vochtarme en gecombineerde huiden is make-up op oliebasis geen probleem, mits je je huid dagelijks grondig reinigt en ook hier een goede basis gebruikt. Achtergebleven make-up zorgt voor ontstoken haarzakjes en verstoppingen van poriën.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.