De 10 meest gemaakte foutjes

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 11:19

Dagcrème gebruiken als nachtcrème ‘want die smeert fijner’.

Dat een nachtcrème moeilijker smeert dan een dagcrème, heeft er mee te maken dat nachtcrème een veel hogere percentage aan werkstoffen bevat dan een dagcrème. Een dagcrème heeft de functie om jouw huid te beschermen tegen vrije radicalen overdag. Denk aan uv-straling, luchtvervuiling of het licht van je telefoon/computer. Een nachtcrème ondersteunt je huid bij regeneratie. Iets wat ’s nachts plaats vindt.  Beide crèmes hebben dus een totaal andere functie. Een dagcrème ’s nachts gebruiken, werkt dus averechts en belemmert de regeneratie.

Vind hier de crème die bij je past

 

Je huid ‘reinigen’ met alleen water

Als we het hebben over de huid reinigen, bedoelen we niet met water en zeep. Zowel zeep als water tast de huid barrière aan, waardoor je huid ontzettend snel uitdroogt. Je hebt 2 kanten. Zuur en base. Onze huidzuurgraad ligt daar ergens in het midden. Water is van nature heel zuur en zal daardoor je huid ontzettend uitdrogen. Daarnaast blijven alle huidverontreinigingen gewoon op hun plek zitten, waardoor je verzorgingsproduct geen enkele nut heeft. Een gezichtsreiniger verwijderd stof & vuil en laat de huid er gladder en zachter uit zien. Daarnaast wordt het product wat je daarna gebruikt, veel beter opgenomen.

Vind hier de reiniging die bij je past

 

Tonic/lotion gebruiken als gezichtsreiniger

Dit is een veel gemaakte fout.  Een lotion is een stap 2 reiniger. Een stap 2 reiniger haalt de laatste vuilrestjes van je gezicht, verwijderd de filmlaag die een reiniger achterlaat en brengt de PH-waarde van je huid weer op orde. Een lotion moet je dus ook nooit afspoelen/verwijderen. Je maakt je huid dus eerst schoon met een geschikte milk, olie of schuim en daarna gebruik je de tonic/lotion.

Zoals deze lotion van Goldflower

 

Een reinigingsmelk op een watje aan brengen

Waarom gaat dit fout? Omdat elke reclame op televisie dit laat zien. Dit is niet de juiste manier. Het reinigingsproduct trekt volledig in je watje, waardoor je er veel meer van gebruikt dan nodig is. Door met een watje over je huid te gaan, druk je het vuil dieper je poriën in. Tevens blijft er veel te veel melk achter op je huid, waardoor je alleen maar meer onzuiverheden krijgt. Alleen een stap 2 reiniger breng je aan met een watje. Hoe moet het dan wel?
Maak je hand of gezicht nat met water (hierdoor heb je veel minder product nodig) en smeer je gezicht volledig met ronddraaiende bewegingen in met het product. Spoel goed af en gebruik een stap 2 reiniger.

Probeer deze facewash van Malu Wilz eens

 

Dagelijks scrubben Dan voelt het altijd zo lekker zacht’

Met scrubben verwijder je de bovenste laag met dode huidcellen. Je huid voelt inderdaad lekker zacht en je verzorgingsproduct wordt optimaal opgenomen. Maar door het vaker te doen dan 2x per week, beschadig je je onderliggende huidlaag. Deze probeert zich te beschermen door meer talg aan te maken en het gevolg is de ene huidontsteking na de andere. Doe dit dus maar maximaal 2x per week.

Wat dacht je van deze 100% natuurlijke scrub van Loveli?

 

Een ‘vettige crème’ aanbrengen als dagverzorging

Een willekeurige crème aanbrengen zonder naar je huid te kijken kan óf niets doen voor je huid óf steeds meer onzuiverheden veroorzaken.
Er is een reden waarom er verschillende dagcrèmes op de markt zijn. De een is de ander niet. Veel vettige crèmes (die dus zo lekker smeren) bevatten weinig tot geen werkzame stoffen en doen dus echt he-le-maal niets voor je huid. Sterker nog, vaak bevat het synthetische stoffen, waardoor je meer slecht dan goed doet voor je huid. Zie het als een stuk plastic op je huid. Het kan lekker smeren, maar door de samenstelling van ingrediënten zal je een stuk sneller oud worden dan je denkt. Kijk daarom goed naar je huid. Wat heeft het nodig?

Zoek hier de crème die bij jouw huid past

 

Een masker aanbrengen zonder reiniging

Veel mensen vinden het heerlijk om lekker in bad te zitten met een masker. Hup, snoet in het water en daarna lekker een masker er op. De meeste maskers (en dan hebben we het niet over die sheets met dat leuke Winnie the Pooh printje) bevatten een hoge dosis werkstoffen. Net als een haarmasker is het een boost voor je huid. Maar ook een masker breng je maar 2x per week aan om over stimulatie te voorkomen. Zoals eerder besproken begint de basis áltijd met een reiniging. Zonder reiniging heeft je masker weinig nut. Dagelijks vuil, make-up resten en een laag dode huidcellen zijn er eerst nog. Verwijder dit eerst, anders heb je niets aan je lekkere maskertje.

Vind hier je favoriete maskertje

 

Reinigingsdoekjes gebruiken

Hier krijg ik echt de kriebels van. Een reinigingsdoekje zit boordevol met alcohol. Het verwijdert lekker vlot al je make-up, maar óók je goede huidbacteriën en je pH-waarde. Het gevolg is een uitgedroogde huid, eczeem plekjes, irritatie en puistjes. Gebruik ze NIET!!!
Ik weet zeker dat je dit ook ervaart, want na het gebruik van een doekje wil je het liefst zo snel mogelijk een crème op doen. Vraagt je huid er om? Dan gebruik je het verkeerde product.

Als je vlot klaar wilt zijn, gebruik dan liever deze micellar water (niet geschikt voor dagelijks reinigen)

 

Met make-up op slapen

Hier zijn al zoveel columns aan besteed. Iedereen weet het en toch doet iedereen het. Lang verhaal kort: Je veroudert een stuk sneller dan iemand die zijn huid netjes reinigt voor het slapen gaan. Je huid vernieuwd zich ’s nachts. Met make-up op slapen belemmer je dit proces. Daarnaast kunnen je wimpers door de mascara afbreken, als je er op slaapt.

Gebruik deze make-up reiniger eens van Golden Rose

 

Het make-up doekje meerdere dagen gebruiken

Gelukkig komen er steeds meer herbruikbare producten op de markt. Wat denk je van uitwasbare wattenschijfjes of een gezichtsdoekje (ook wel cloth genoemd)? Dit is natuurlijk super, maar ook al deze uitwasbare materialen dien je maar 1x per dag te gebruiken. Zodra het in aanraking komt met je huid, water of je verzorgingsproduct beginnen er al bacteriën te groeien. Deze bacteriën smeer je daarna weer vrolijk op je huid. Gevolg: puistjes, ontstoken haarzakjes en eczeem. Gooi je doekje/watje dus na elk gebruik meteen in de wasmand.

Bekijk hier de uitwasbare wattenschijfjes


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.